I slutändan var kvaliteten

I slutändan var kvaliteten på målningen som innebar att Stoke utvecklades bortom denna runda för det sjunde året i rad utan att behöva spela en omgång. Medan Mark Hughes lag uthärde kännetecknen för internationell klass skulle de sena chanser som fluffed av Doncaster ha gjort en FA Cup bloopers tejp.
Jonathan Walters kastade i vad som visade sig vara en fantastisk vinnare, eftersom Stoke satte veckoslutet besvikelsen av att ge ett underskott till Liverpool i Semi-finalen i Capital One Cup bakom dem. Utan sin twinkle-toed trio av Bojan Krkic, Xherdan Shaqiri och Marko Arnautovic, föll hedrarna till Irlands internationella och Peter Crouch för att navigera vägen till seger på Keepmoat Stadium.
Efter att ha fältat samma XI i de fyra tidigare matcherna sedan julen, däribland förlusten för enstaka mål till Liverpool, gjorde Hughes nio förändringar. För kontinuitetens skull behöll nya fotbollströjor han den centrala defensiva duo Ryan Shawcross och Philipp Wollscheid. De hölls båda under cosh då Doncaster gjorde ett skott av de 45 platserna i den engelska pyramiden som separerade lagen vid kick-off.
Det skulle ha varit långt ifrån en orättvisa, vare sig Nathan Tyson eller Andy Butler hade omvandlat chanser från inuti sex yard-rutan efter att klockan slog 90 minuter. Men, efter att ha tagit sig tillbaka för att avbryta Crouchs öppnare på kvart-timmen, kunde inte bollen bäras under tryck.
I motsats till Hughes suddiga förändringar drevs den enda ändringen Ferguson som blev verkställd efter att kaptenen James Coppinger vred sin fotled i träning. De andra 10 från 3-0-segern i Southend förra veckan behölls Yorkshireklubbens åttonde i ett tiotal matcher.
Doncaster utjämnare, efter att Crouch bara hade fått sin fjärde start på en frustrerande säsong med en ypperlig yta nya fotbollströjor till Joselu center, hade Yorkshire-klubben 13.299 publiken – bekvämt den största här i år – drömmer om en annan Ferguson-cupsaga. Försvararen Luke McCullough sprängde hälften av fältets längd före kvadrering och trots att Stokes debutant målvakt Jakob Haugaard parerade sin första ansträngning, var Tyson snabbast till rebounden.
På den tiden tycktes det bli en obekväma eftermiddag för Hughes, som gjorde mål i 1990-finalen för att ge Fergusons berömda far med sin första engelska trofé. Fotbollströjor att omstart Conor Grant satte en körning genom ett trångt straffområde och smalt bred och Craig Alcock gick ner under en utmaning från Mame Biram Diouf, bara för domaren Keith Stroud att vifta hemstödsansökningar.
Även då, Andy Williams, den mycket räknade nederländska anfallaren, slog tvärstången med de finaste av rubriken innan de två fluffed ansträngningarna i skada tid såg Stoke i runda fyra.