MLS hade fler spelare år

MLS hade fler spelare år 2016 och fick en sexfigurig veckolön än Italiens Serie A, enligt forskning som släpptes i veckan.
Studien, som genomfördes av Verve Search, ett marknadsföringsbyrå i London, och Axo Finans, en norsk finansiell konsult, fann att 5% av de spelare som tjänar en bruttolön på 100 000 euro eller mer per vecka utövar sin handel i Nordamerika , i motsats till 3% i Italien.

Kaká och Sebastian Giovinco ledde vägen i MLS, precis bakom Serie As bästa tjänsteman, Juventus-anfallaren Gonzalo Sverige VM tröja Higuaín. De andra två spelarna som tjänat över 100 000 euro per vecka i Serie A var Higuains Juve-lagkamrat Miralem Pjanic och Roma Daniele De Rossi.
S andra spelare som tjänar över 100 000 euro per vecka var Toronto FCs Michael Bradley, Steven Gerrard och Frank Lampard – som nyligen lämnade LA Galaxy och NYC FC – och Andrea Pirlo. Premier League samlade majoriteten av höginkomsttagarna över tröskeln på 100 000 euro per vecka, med La Liga och den kinesiska Super League båda Sverige VM tröja med 15%.
Trots att MLS huvudsakligen lockar åldrande stjärnor, säger studien kanske mer om Serie A och dess nedgång i popularitet. En gång en dominerande makt i europeisk fotboll på 1990-talet har den italienska ligan mött utmaningar av ekonomisk instabilitet, korruption och våld. Dessutom har ligan lider av bristande konkurrens: Juventus har vunnit scudetto för de fem senaste säsongerna, medan Internazionale gjorde detsamma mellan 2005-06 och 2009-2010. Billiga Fotbollströjor bristen på konkurrens negativt påverkat TV-tittande, med en knock-on effekt på klubbarnas tjänstekraft.